Distributieriem

De distributieriem zorgt ervoor dat de bewegingen van de zuigers en de kleppen in de motor synchroon lopen. Als de riem breekt, kan de motor zwaar beschadigd raken.

De fabrikant van uw auto geeft aan na hoeveel jaar of na hoeveel kilometer de distributieriem moet worden vervangen. Dit verschilt per auto. Volg dit advies altijd op, want het is moeilijk te voorspellen wanneer een distributieriem zal knappen. U kunt ook altijd advies vragen wanneer u niet weet wanneer de distributieriem voor het laatst vervangen is. Wij geven u dan een zo goed mogelijk advies voor uw situatie.

Over het algemeen adviseren fabrikanten de riem elke 90.000 tot 180.000 km te vervangen. Bij sommige auto’s moeten samen met de distributieriem ook andere onderdelen, zoals de waterpomp, worden vervangen. Uiteraard weten wij bij autobedrijf Hans Huijbers of dit bij uw auto het geval is.

Er zijn ook auto’s die uitgevoerd zijn met een distributieketting. Hier heeft de fabrikant geen interval voor staan. Toch kan het zo zijn dat deze vervangen moeten worden omdat hij niet meer op tijd staat en daardoor de motor niet meer goed loopt. Ook hiervoor kunt u bij ons in de werkplaats terecht.

Scroll naar top