Hans Huijbers

Dijkstraat 2
6681 VX Bemmel
0481-462726
info@hanshuijbers.nl

Openingstijden

Ma - Vr : 08.00 - 18:00 uur
za : 09.00 - 15.00 uur
zo : gesloten

Autobedrijf Hans Huijbers

4.5/5
Vertrouwd_onderhoud_oranje

Distributieriem

De distributieriem zorgt ervoor dat de bewegingen van de zuigers en de kleppen in de motor synchroon lopen. Als de riem breekt, kan de motor zwaar beschadigd raken.

De fabrikant van uw auto geeft aan na hoeveel jaar of na hoeveel kilometer de distributieriem moet worden vervangen. Dit verschilt per auto. Volg dit advies altijd op, want het is moeilijk te voorspellen wanneer een distributieriem zal knappen. U kunt ook altijd advies vragen wanneer u niet weet wanneer de distributieriem voor het laatst vervangen is. Wij geven u dan een zo goed mogelijk advies voor uw situatie.

Over het algemeen adviseren fabrikanten de riem elke 90.000 tot 180.000 km te vervangen. Bij sommige auto’s moeten samen met de distributieriem ook andere onderdelen, zoals de waterpomp, worden vervangen. Uiteraard weten wij bij autobedrijf Hans Huijbers of dit bij uw auto het geval is.

Er zijn ook auto’s die uitgevoerd zijn met een distributieketting. Hier heeft de fabrikant geen interval voor staan. Toch kan het zo zijn dat deze vervangen moeten worden omdat hij niet meer op tijd staat en daardoor de motor niet meer goed loopt. Ook hiervoor kunt u bij ons in de werkplaats terecht.

LET OP: 1.2THP 110 & 130PK :

De fabrikant adviseert de distributieriem elke 100.000 km of elke 6 jaar (hetgeen ’t eerst bereikt wordt) te vervangen. Controle van de distributieriem is opgenomen in de periodieke onderhoudsbeurt.

We raden u ten zeerste aan om het geadviseerde onderhoudsschema van uw auto te volgen. Dit is belangrijk voor uw veiligheid en levensduur van de motor. Ook adviseren we u geen producten (additieven) aan de motorolie toe te voegen.

Scroll naar boven